lördag, maj 02, 2009

Grillkväll i bergen

Träffades redan klockan 15 för att bege oss upp i "bergen". För mig som svensk var vi i bergen, men för schweizarna var det bara en kulle, en Hügel på högst 1000meter.
Jag tog golfen, med 3 passagerare. Då motorn inte är den starkaste och jag inte den mest modiga föraren på schweiziska små, girlangvägar, haglade kommenterarerna om min hastighet. Max var 80, jag låg i 60. Det var svårt att komma upp i högre hastighet i uppförsbackarna, fast mig personligen gjorde det inget. Det passar mig helt enkelt väldigt bra att köra sakta men säkert, vilket jag även förklarade för mina passagerare. Helt plötsligt utropar de: "Fartkamera!", varpå jag lägger mig på bromsen och ett "no, no, no Malin" hörs i baksätet. "You already drive below the limits, so you don't need to slow down". Okej, vi skrattade ganska gott, även jag. Jag kan ta det helt enkelt. Annat vore det om jag vore 18 år gammal.

Nåväl. Grillkvällen förflöt fint. Lite kallt och regn, men maten och humöret var gott.

På hemvägen körde jag själv. De små vägarna hit hem ut på landet är kurviga, smala och fulla av bilar. En bil ligger mig upp i röven (ja!!!) och jag blir stressad. Gasar på. Och "BLIXT!!" Hastighetskameran prickade in min överskridning av hastigheten.

Är det inte ironiskt när man kör så sakta och så gasar man på en sträcka och får en böter? Kan de inte göra någon slags medelfart. I så fall hade jag fått böter för jag kör under hastighetsgränserna...

3 kommentarer:

Åsa sa...

It's a traffic jam when you're already late
It's a no-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife ..

Åsa sa...

Jaaa, och tack för att du har ändrat till engelska! :D Nu vet jag vart jag ska trycka för att publicera=)

Malin Tångefjord sa...

Ja, kära gamla Alanis.
Och ja, spraket är ändrat för dig min lilla vän.