tisdag, februari 27, 2007

Glasskonsumtion.

Glasskonsumtionen har ökat.
Ganska radikalt med tanke på att jag under samtliga tidigare vintrar i mitt liv aldrig ätit glass. Glass äter man på sommaren, för att kyla av sig och ja, för att det helt enkelt är gott.
Nu har det alltså visat sig att glass även är gott på vintern. Detta för att vintern i Zürich håller sig kring 10 grader och jag klär mig i vinterjacka i hopp om minusgradernas återkomst. Jag är varm. Hela tiden.

Detta är inte hela sanningen. Jag har inte ljugit ännu, bara inte avslöjat allt. Men här kommer det: Jag har slutat äta godis!! I 58 dagar har jag inte släppt in en enda godisbit i min mun. Med undantag för mut-karamellen jag fick då en nota skulle betalas i början av året. Av gammal vana smet den snabbt in i min hagalna mun. 28 år av godisätande sätter sina spår. Sekunden efter kom jag förfärad på mig själv och den åkte raskt ut i servetten. Det kallar jag disciplin!

Kombinationen: NO GODIS i Malins mage samt den varma vintern har gett mig nya smakupplevelser. Nötter är gott. Saltade blandade nötter. Mmm. Torkad mango går ner mer än torkade päronhalvor, som i nödfall också kan dämpa ett sockerbegär. Men framför allt: GLASS är gott! Glass är inte gratis, men glass är gott.

Favorit nr 1: Carte d’Or Triple Chocolat.
Favorit nr 2: Carte d’Or Stracciatella.

4 kommentarer:

Åsa sa...

ååh, glass är smaskigt! Carte d'or är underbara, prova Crema di marscapone, det är min favvo :)

malin sa...

du glömde nämna chocklad moussen, chocklad kakan och alla de andra chocklad desserterna som du stoppar i dig...... det blir en hel massa chocklad......... ;)

Ica sa...

Haha, nu tycker jag andra Malin är lite vrång. Men det är roligt att du äter annat, bara inte godis :)Men jag minns när Majsan gjorde så. Hon åt inte godis på sex år. Däremot käkade hon typ ett paket ballerinakex om dagen.

Malin Tångefjord sa...

Hörninini det beror ju på i vilket syfte man gör det.. eller hur?! i syfte att gå ner i vikt kanske inte det bästa är att byta ut sockret, men om man vill njuta så mycket som möjligt av livet så kan det va bra att byta ut godsakerna ibland :)