torsdag, mars 01, 2007

Lugna och ösiga.

..så hette de två mapparna på cdn jag hittade igår. Den låg i en låda i min MALM byrå. Tredje lådan uppifrån där jag har lite allmänt tjafs. Cdn har hängt med så länge att jag inte längre lägger märke till den. Men igår, så tog jag fram den och la den i laptopen där jag satt i min säng och filosoferade på min framtida bok.
För att komma i stämning valde jag de lugna låtarna och vilka gamla godingar fanns där, om inte: Think Twice mfl av Celine Dion, forever young Alphaville, eternal flame av bangles, foolish games jewel, hello lionel richie, don't speak av no doubt (gammal goding från Lyckovägen), creep radiohead, losing my religion och sist men inte minst the verve med the drugs don't work. Samlingen brändes ner under min studietid i Växjö. Om man inte visste bättre kunde man tro att jag läste under 80 talet.
En liten kommentar till dig Åsa, tyvärr fanns inte Luckiest med i min snyftsamling under studenttiden- den kom in i mitt liv senare! ;-)
Och så till de ösiga låtarna, vad hittade väl jag då här om inte: Samtliga låtar av E-type och de trallvänligaste av Carola, en gammal klassiker av Friends: Lyssna till ditt hjärta, alice deejay, alanis morisette, obaby baby, rhythm is a dancer, sonique sky, thomas rusiak hiphoper.
Jag log. Ni vet så där lojt som när man minns nåt väldigt härligt. Jag ropade in lägenhetskompisen Malin för att dela min nostalgitripp och spelade upp några av mina gamla godingar. Hon tyckte inte om någon av dem, förutom Janis Joplin då, som ju är en stående favorit. Jag fick alltså fortsätta njuta själv och minnas alla de superroliga fester vi hade under studietiden. Minns särskilt en fest på PG Vejdes väg då jag och några tjejer till spelade Lyssna till ditt Hjärta på repeat, sjöng och övade in de speciella rörelserna...HAHA skoj var det! och ÖSIGT!!! eller...? ;-)

4 kommentarer:

Mia sa...

Aahhh, lyssna till ditt hjärta med Friends.. själv övade jag in den dansen tillsammans med en killkompis i Lund som precis innan kommit ut ur garderoben.. ;-) vilka minnen!! Sitter annars med liknande nostalgiskiva i datorn och försöker jobba, det är en 12-minuters version av Meatloafs I would do anything for love.. jag lovar det är fler än jag som gillar den.. Denna är tätt följd av lite Haddaway och 2 Unlimited.. man vill ju bara dansa! Bredvid ligger en påse "jättesalt", har alltså INTE slutat med godis! Hur kan du sluta med godis? Hur ska du nu undvika alla sorters depressioner?!.. du vet väl att godis och särskilt choklad är bra mot alla sorters av depressioner.. iallfall är det ett av alla argument som jag använder för att få äta i dessa mängder..;-) .. oh nu är det den där kaninen.. vad sjutton hette den?

Åsa sa...

Det är underbart kul att hitta gamla skivor! Inte alltför längesen hittade jag en skiva som Jennifer brände till mig som grattis till körkortet. Även om jag nu inte är helt förtjust i de flesta av låtarna på den, så påminner den ändå om goa tider! The luckiest är ju ett måste (iaf nuförtiden ;)) så du får nog bränna ut dina gamla lugna + den låten och göra en nu lugna låter skiva :)

Ica sa...

Hahaha! Underbar musik ju! Alla E-type! Och ja, Don't speak är Lyckovägen big time. Men... min nya syster besitter en konstig musiksmak ju uppenbarligen. Det var ju nästan bara bra musik där... förutom Carola och Friends då.

malin sa...

ja, dom där nostalgitripperna kan du ha för dig själv!
Kanske är jag bara för gammal och inte har samma nostalgier..... fast jag maste säga att det känns positivt i det här fallet...
he he