måndag, juli 09, 2007

Det jag aldrig sa.

Det händer så ofta att jag tänker så mycket mer än jag säger. I stort sett alltid. Jag antar att det är så även hos de som pratar mycket och säger saker mest hela tiden, för det är ju omöjligt att prata konstant och eftersom man tänker konstant (för det gör väl alla..?) så blir det ju även mycket osagt.

Det jag upptäckt på sistone är att jag börjar säga en mening som jag sedan aldrig avslutar. Ett intressant fenomen som jag inte vet vart det kommer ifrån.

Idag var det ett praktexempel på tankar som inte blir sagda: Jag och två kollegor, varav den ena precis kommit tillbaka från semestern, står och småpratar vid kaffemaskinen. Jag och min kollega som inte varit på semester berättar lite skvaller från firmafesten. Jag funderar på om det vore lämpligt eller ej att avslöja hur aspackade 2 av våra andra kollegor var eller om jag hellre skulle låta de få berätta det själva. Dock var jag nära att avslöja sanningen om en av de 2 som tog första morgontåget hem efter festen, på väg till Zürich, men vaknade upp i Basel (ca en timme efter Zürich), eftersom detta var mycket roligt. Men jag hann inte. Min andra kollega sa det innan jag fick tummen ur...

Så, alla saker blir inte sagda. Men å andra sidan är alla saker inte till för att bli sagda. Tala är silver, tiga är guld som det gamla ordspråket säger. Jag tror det ligger mycket häri. Fast nu ska jag vare sig tänka, skriva eller tala mer, utan ta mig in i drömmarnas land.

4 kommentarer:

SnoppMia sa...

Hej snäckis!
Oj det var inte igår, har haft fullt med att få alla mina vänner gifta och möhippeböcker gjorda och annat tjafs.. ;-) Hittade tillbaka till din sida idag och oj vad det händer saker! En Nils alltså.. nice! :-)
Tror dock att det var ödet som gjorde att jag tittade in just idag för jag skulle "behöva lära mig" att prata lite mer.. hm.. än vad jag gör och inte tänka så mycket.. ;-)
... ja kanske inte lika mycket har hänt här med mig!
När kommer du hem nästa gång till Svedala? Kan man lura dig till Sverige framsida tro? Stora kramar och hälsa Nils, han har gjort ett kap!!!.. fast det vet han nog redan!

Malin Tångefjord sa...

Längesen man fick ett telefonsamtal av dig mitt i natten snoppmia :) jag hör av mig angånde date i sommar. kram på dig

Mia sa...

ja det är för dåligt med samtal på nätterna.. ;-) Vi får nog ta och ändra på det tror jag.. ;-) Hörs och ses, kram kram

Åsa sa...

Det är de människor som inte pratar mest, som jag alltid uppfattar som mest sympatiska. Tänk på det!