söndag, juli 15, 2007

Vems mening?

Alla tycker till om andra. Många, kanske inte alla, har en mening om de flesta i sin omgivning. Vissa väljer att framlägga sina kommentarer, andra inte. Vissa som yttrar sin mening gör det för att framhäva sin egen position, dvs i syfte att förminska andras existens. Sådana människor är ofta de svaga i bemärkelsen att de känner att de inte räcker till och då måste hävda sig själva samt försöka stampa på andra.

En person med finkänslighet, med känsligt sinne, tar till sig dessa tyckande, även om de inte är befogade.
Meningen påverkar den känsliga personen och kan i värsta fall vända upp och ned på en helg. Vet de personer som framlägger sina kommentarer om hur mycket de kan förstöra för andra, med en enda liten kommentar?

Visst, den känsliga personen borde kanske förstå och inse att meningen inte är sanning, men en känslig persons värld kan drabbas av ett skalv då en exempelvis en chef kläcker en kommentar. Det är en mening av vikt. Frågan är om meningen är viktigare än ens egen mening. Den enda som kan bestämma är den som blivit tilltyckt. Självklart är ens egna mening viktigare än alla andras meningar, oavsett vem som tycker till.

Folk borde passa sina munnar och förändra sig själva istället för att ha meningar om andra. Mind your own business passar bra in här.


2 kommentarer:

Lopo sa...

Ojdå, känns som om någon har haft en mening som inte var så väldigt väl genomtänkt. hade varit kul om man hade kunnat få veta mera (ja, jag är nyfiken av naturen).

Iallfall, håller med dig. Jag hoppas verkligen att jag inte är en sådan person som säger saker bara för att säga dem och för att få andra att känna sig mindre värda (snarare tvärtom så anser jag mig vara en sådan som undviker det).

Däremot är jag fullt medveten om att en och annan groda slinker igenom. Oftast för att jag inte tänkt att någon kan uppfatta det jag säger på ett helt annorlunda sätt än det jag hade tänkt. Men även för att jag inte varit tillräckligt observant på att folk kan ta illa vid sig (även om det inte var min mening med kommentaren).

Jag tycker att man kan vara observant på om man får många kommentarer av samma slag, då kan det ju finnas något i det. Är det annars en människa som vid olika (många) tillfällen säger "dumma" saker så är det ju bara att acceptera att den personen är som den är och göra vad man kan för att undvika den personen framöver.

Malin Tångefjord sa...

Hola Lopo,
Du är inte en sån person min lilla vän. Mer än långt ifrån. Jag snackar om en person som lägger medvetna kommentarer för att själv ses i bättre dager. Det finns ytterst få av dem. Närmare bestämt har jag aldrig varit i närheten av en sådan här manlig, politisk, skitsnackande chef (han är dock inte min chef). Usch och fy, men det är bara att lära sig leva med det och inte ta åt sig.
Kram kram