fredag, juli 20, 2007

Fredag Eftermiddag

Sitter på jobbet och tittar ut på bergen. Ovädret tornar upp sig därborta. Luften är kvav som en ångande bastu. De flesta har gått hem. Nog för att det är ett hårt arbetande företag, men de bör de berömmas för deras tidiga hemgång på fredagar.

Fick en chock idag när jag öppnade ett mail med “High importance”. De högsta cheferna besöker vårt kontor under nästa vecka. I mailet ber de bland annat oss följande:

- make sure that your workspace looks tidy
- you come in appropriate business casual attire (even when its hot!), pls avoid jeans etc.
- make sure you are prepared to see the big shots in hallway, elevator....and are not intimidated (no reason to be!)
- you are prepared to give the 1 minute elevator speech about yourself (who are you, what is your role, your contribution!....while you are going up in the elevator with the big shots


Förstår ni allvaret i detta??!! ;-) Man undrar verkligen om de seriöst menar att man ska förbereda ett litet tal om sig själv om utifall att man möter en hög chef i en hiss och om de då i denna situation undrar vem lilla jag är (nåja, så liten kanske jag inte är, men jag befinner mig långt under dem i hierarkitrappan)?

Ska bli spännande att se utfallet av nästa vecka!

3 kommentarer:

Åsa sa...

Höga chefer är nog inget man vill träffa på i en hiss..;) Inte ens högt uppsatta chefer vill man nog bemöta i en sån situation! Så underligt att ni måste ta på er "passande kläder" bara för deras skull! nåväl, vad ska man säga om amerikanska företag egentligen.. Förbereda tal; vad är det för ställe du hamnat på egentligen systra mi? kram!

Malin Tångefjord sa...

Åsa: ja, du, jag undrar också vart jag hamnat, men det är väl så det funkar i det stora landet Amerika ;-)

Ica sa...

My gosh! No need to panic! eeehhhh... eller vad?