onsdag, december 12, 2007

Hemlängtan

Andra dagen som sjukling. Då har man tid att tänka. Ännu mer.

Den senaste perioden har jag en sån förträffligt stark hemlängtan. Jag längtar efter att få se på tv och förstå allt, att känna igen personerna i rutan, att kunna lyssna på svensk radio, att få gå i en mataffär där de även har creme fraiche i olika smaker samt olika fetthalter. Sådana vardagssaker är naturligvis inte så starka som längtan efter familj och vänner. Den överstiger allt annat. Att ha de nära och kära närmare sig. Det är något helt annat än livet här. Att umgås i Schweiz består mest av gå ut på en bar och dricka öl alternativt ut och äta middag på restaurang.
Jag saknar kvällarna med en vän hemma i soffan och en stor tekanna samt tända ljus på soffbordet.

Det är lätt hänt att romantisera hemlandet, det inser jag, för visst var det inte de svenska tv reportrarna som jag uppskattade när jag väl var hemma.

Just nu hägrar mammas hus framför allt annat. Det ska bli skönt att komma hem över jul. Jag inbillar mig att det finns ett slags lugn hemma i Sverige, men vet att där liksom här styrs vi av jobben och dess krävande plats i våra liv.

Igår njöt vi av glögg från IKEA med russin och mandlar och svenska pepparkakor därtill. Oj vad gott det smakade! Nästan som hemma :)

3 kommentarer:

Åsa sa...

Nämen, är hon hemma och är sjuk? Stackars. Fortsätt romantisera tycker jag, här hemma är faktiskt rätt gött. Förutom skitlön och brist på roliga jobb. Puss på dig och krya på dig!

Ica sa...

Vi här i kalla sverige saknar dig. Massor. Så ja, kom hem nu med dig så man får träffa dig och syster din. Kramar!

Ica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.