torsdag, januari 10, 2008

Drömmar

Man måste drömma. Det har jag insett nu. Man måste drömma och hoppas. Kanske kan inte drömmarna bli sanna just nu, men drömma får man, för det mår man bra av. Man måste försöka hitta det lilla som man kan drömma om.

Just nu drömmer jag om Sverige. Visserligen var det slaskat snöväder när jag svischade igenom Skåne den 6 januari, på väg till Kastrup. Men de välbekanta Preem mackarna såg så inbjudande ut. Fönstrena där adventsljusstakarna lyste ser så inbjudande ut. Att få gå på Ica och småprata med kassörskorna på SVENSKA. Är det kanske att romantisera Sverige...?

Jag drömmer om skidturen till helgen. Jag hoppas vi får sol som gnistrar i pudersnö, klarblå himmel, gulaschsoppa på en utomhusrestaurang mitt i backen, med en glühwein därtill. Afterski-öl i solnedgången.

Jaha ja, det var några av mina drömmar. Solen har börjat skina lite.

Puss och kram

3 kommentarer:

Åsa sa...

Drömma behöver vi. Var det inte nån som sa att drömmar är det som håller oss vid liv? Hoppas ni får en fin skidhelg! Solen lyser alltid någonstans. Kramar

Ica sa...

Drömma måste man alltid få göra. Vem sa att drömmen håller oss vid liv? Det är ganska klockrent i mitt tycke. Visst får du gå på mig och småprata med folk, men jag föredrar nog att sitta bredvid eller nåt :)
kraaaam

malin sa...

det är nog att romantisera sverige... men det är lätt att göra när man drömmer om nagonting annat än det man har. Det man maste komma pa är bara om det faktiskt inte är sa tokigt det man har eller om man helt enkelt borde ändra sitt liv. Det är inget lätt beslut men ett väldigt viktigt. Annars kommer man fortsätta att romantisera det man inte har och inte uppskatta det man faktiskt har... komplicerat???? kram!