tisdag, juni 10, 2008

Svensk i Zürich

Vet ni hur härligt det är att gå runt i Sverige t-shirt i Zürich under EM?
Jag är så stolt över att vara svensk. Efter några öl och 2-0 mot Grekland är jag ännu stoltare.
Dock har jag blivit gammal. Jag uppskattade inte storbildsområdet vid Bellevue, med 40.000 ståplatser och 3.000 sittplatser. Vi stod först i ösregnet och såg de första 20 minuterna av matchen, sen beslutade vi för att gå till ett av fotbolls-/party-tälten. På väg ut erbjöd en kille oss 2 sittplats biljetter till storbildsarenan på Bellevue, gratis. Vad mer kan jag säga än att gratis är gott? Vi sa tack och gick upp på läktaren, där taket höll borta regnet.
Där kände vi oss minst 10 år för gamla, för fokus låg i att låta så mycket som möjligt istället för att titta på matchen. I halvlek gick vi vidare. Hemåt. Till baren mittöver gatan, N-68. Oranga väggar, storbilds tv, folk vid varje bord och lagom ljudnivå för att jag ska kunna sitta och älta vardagens bekymmer medan matchen pågår. Kall Carlsberg. Gott. 2 mål i andra halvlek. Hela baren hejar på Sverige. Jag i Sverigetröja. Kan det bli bättre? Kan man vara mer stolt?
Kan man nog. Men i alla fall: HEJA SVERIGE!!!!!!!!

3 kommentarer:

Åsa sa...

Malin i Sverigetröja. Jag ska oxå köpa en. Bra som fan=) Kramar!

Ica sa...

Gosh vad jag är avis för att du bor där du bor. Gaaah! När kom intresset för fotboll in;)?Och tröja? Om du och lillsyster Åsengåsen har varsin måste jag få ett kort på detta att förstora och rama in. Ni kommer vara finast.

Malin sa...

Tack för att ni stöttar min bloggsida som inte uppdateras alltför ofta.. ;)
Åsa: har du köpt en sverigetröja ännu?
Ica: Intresset kom när EM kom till Schweiz. Fann mig liggande själv i tv-soffan tittande på Schweiz-Turkiet matchen, högt hejande på Schweiz när de gjorde sitt första och enda mål.. ja, då har det gått långt!