torsdag, december 03, 2009

Julstämning

Som jag nämnde i en kommentar så missade jag tyvärr programmet om de lyckliga danskarna. Om någon vet hemligheten så lyssnar och lär gärna vi svenskar.

Jag har jobbat på julstämningen.
1. Bakat lussebullar. Från scratch. En fredagskväll tänkte jag snabbt slänga ihop några bullar. Slutade i kaos, ilska och bullar utan kärlek. Därför blev de bleka, fick saffran på vissa ställen och på vissa ställen ej (glömde saffran så jag hällde i den i den färdiga degen..) samt av modell större (pga tidsbrist och stressande baby skrik så sparade jag tid genom att göra dem STORA).. MEN de blev godkända och jag är nöjd med mina livs första lussebullar. Jag har ändå bjudit flera fikagäster samt tagit med några exemplar när jag varit bortbjuden. Alla har godkänt dem. Man vet inte varför- snällhet eller ärlighet? Jag godkände dem dock och jag är ärlig.

2. Pepparkakshus


Lite fusk: pepparkaksplattorna är inköpta i Schwedenshop på ikea, men garneringen har jag gjort själv. Bevis:

3. Julduken på kortet ovan.

4. Den tindrande kitschguldgranen. Bevis: till vänster på bilden, jämte mina älsklingar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! :-) Vilken kul beskrivning av ditt bakförsök! Jag skrattade gott här där jag sitter. Det låter iaf som om de blev goda även om det blev lite....vad ska vi säga, annorlunda? Gött att ni jobbat på julstämningen-har själv en bra bit kvar där. Har dock inte fokuserat direkt på det. På lördag går flyttlasset... Spännande. Imorgon fredag åker jag med barnen till farmor, Åsa och Kristoffer som ska barnpassa dem i helgen. Det kommer gå kanon!

Nu ska pappa.................. SOVA! ;-)

Kram.

Anonym sa...

Så spännande med flytten Jensa! Jag trodde det var "pappa pappa" som skrivit inlägget pga din avsultande fras(som jag läste först av allt): nu ska pappa......... ;)
Jag tror att lussebullarna blev bättre än potatis-aubergine gratängen iaf hahahahah KRAM malle

Anonym sa...

Danskerne er lykkelige fordi alt alkohol kan köbes I supermarkedet i stedet for spritbolaget...

Anonym sa...

øh jeg mener systembolaget ;-)

Anonym sa...

Det finns en snapsvisa i Sverige som lyder: "Till spritbolaget ränner jag och knackar på dess port.." vilket betyder att du hade lite rätt när du skrev spritbolaget, men systembolaget är ju till 100% korrekt och perfektionister som vi är, så vill vi ju ha det 100% rätt ;)