måndag, januari 11, 2010

Orolig mamma - Det finns en fara i allt!

Som mamma har jag blivit orolig. Jag har varit i Danmark och Sverige i knappt en månad nu, men vågade ej skriva att vi skulle hemåt här på bloggen eftersom det fanns en risk att en inbrottstjuv skulle läsa dessa rader och passa på att göra inbrott hos oss...aningens paranoid kanske?

Oron har ökat sedan jag fick barn. Man kan oroa sig för allt. Alltmer känner jag igen mig i det beprövade uttrycket "Det finns en fara i allt" som jag och mina kära syskon myntade till vår älskade lilla mamma som har (hade?) en tendens till att se faran i allt istället för att betona spänningen och det roliga.
"Mamma, jag ska åka till Australien" "Nämen ojoj, då måste ni vara försiktiga" osv ;)

Så här i efterhand gick ju allt bra. Det blev inget inbrott, vi överlevde flygresorna, bilresorna i snömassorna, kylan samt svininfluensan. Därutöver lyckades Oscar hålla sig frisk förutom en allergisk reaktion på mammas body lotion.

Ja, denna oro lär väl hålla i sig för alltid. Man vänjer sig väl till viss del antar jag. Just nu är jag lugn. Alla i familjen är hemma och det är varmt inne. Ser inga faror just nu. Det skulle vara de tända ljusen som ju skulle kunna sätta fyr på vår lägenhet. Eller möjligtvis skulle en bil kunna köra in i lägenheten. Eller ett flygplan. Förutom alla sjukdomar vi skulle kunna drabbas av. Matförgiftning. Eller en orm i toalettstolen. Att huset rasar ihop- nej, det har jag faktiskt aldrig varit orolig för utan kom på det just nu. Ja, ni fattar. Man kan vara orolig för allt.

MEN jag menar att det är en ok oro, inte en skadlig oro. Den är lite komisk, jag kan se det också. Nu ska vi dricka te, rött te. Hoppas vi inte bränner oss!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Smart att inte berätta om bortovaro.
:-)


Kram storpappa
Hälsa Oskar

o Nils

Anonym sa...

Hihi:)
Håller med storpappa.
Och mamma. Det finns en fara i allt!=) Skönt att du ändå kan se det roliga i det hela.
Och det där med ormar i toalettstolar? Det ska vara omöjligt för en orm att överleva i avlopp. Jag hoppas innerligt att det är så!! (men jag är inte helt övertygad)

Kramar! Åsa

Anonym sa...

Vi får hoppas att ormarna också känner till att det inte ska gå.
;-)
sp

Anonym sa...

Men ormar kan rymma och dyka upp i andras lägenheter..det har jag iaf läst...;)

Ja, visst var det smart att inte skriva på en svensk blogg att man var borta när man bor i ett annat land.. ;)

För att få det hela rätt, så bör Oscars namn stavas med c i framtiden eftersom det är hans namn;)I Sverige heter han för närvarande enbart Oscar Basse. Svenska myndigheterna godkände inte Tångefjord...hrmpf!!! Vi ska överklaga, var så säkra.

kram på er, malin

Anonym sa...

förlåt felstavningen!
jag VET att det egentligen ska vara C
kram faren

Anonym sa...

Ursäkten godtagen ;)