onsdag, februari 03, 2010

spikrostbilalp

Spikmattan funkar! Har sovit mycket bättre 5 utav 6 nätter. Jag godkänner spikmattan, och rekommenderar den. Ja, då har det gått långt. Då är det en bra pryl. Gott att ligga på, men förfärligt i momentet man ska kravla sig av den..

Idag lagas här rostbiff a la mammas "örtagårdssteks" recept. Luktar smaskens från köket.

Om 3 dagar åker vi till alperna- ska bli så enormt härligt. Har köpt en overall till Oscar så att han kan röra sig mer än han kan i åkpåsen och förhoppningsvis kunna sitta lite i snön med vår hjälp. I åkpåsen hade han mest fått ligga platt fall i snön, föga intressant för en 6 månaders baby som ska äta allt. Ska man låta honom smaka på snön..då kan han ju få mask i magen?? Jag längtar även efter att komma upp i pisterna, åtminstone för några timmar åt gången. Vi tar bilen dit, en tur på ca 2 timmar.

På tal om det tittar vi ju på ny bil. Fram tills för en veckan sedan låg Toyotan på topp men den har efter gaspedalsproblemet åkt ner rejält. Stackarn. Nu är vi mer inne på svenskfabrikat som saab och volvo. Ja saab blir ju holländskt men tillhör ändå Sverige juh! Sen tänker vi på passaten, men vet ej hur stor den är. Likaså funderar på på om 93an respektive v50kombi räcker till en barn familj, eller om man snarare borde gå upp till 95an resp v70. Någon som har input? Det påminner mig om att jag borde googla bilar nu. Därför säger vi nu auf wiederluege

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nää. Mata honom inte med snö. Han kommer ändå ,när han blir lite äldre, att självmant smaka på snö och även sand. (tro mig-jag har jobbat på dagis).
Ang. bil; har ni tittat på teknikens världs hemsida? de har massa tester. Jag röstar för en 95a, de blev 2005 världens säkraste bil, plus att de är supersnygga! en 95 kombi.. mmm..

Åsa

Anonym sa...

nej, jag matar honom inte med snö, men den lille rackaren stoppar allt han kommer åt i munnen.. :) Bra tips med teknikens värld! tack gumman :)

Louise sa...

Som hjärntvättad sedan barnsben måste jag säga VOLVO. Vi har själv en V70, love it. V50 räcker till barnfamiljer, ett par kompisar har det. men det bästa ni kan göra är att provköra och provköra. gärna efter varandra.

Fabian älskar snö. Vi har begränsat båda barnen att bar äta vit snöt. Inte grå, brun eller gul. Vit snät är tydligen gott.

Malin Tångefjord sa...

hehe, bra tips: vit snö :)
Ja, vad gäller bil, så måste vi ta och inspektera dem på nära håll. När vi var ute förra lördagen fick vi inte provköra för de hade ont om personal!! Hur sjutton ska de kunna sälja bilar om man inte får provköra?!! Vi åker till en annan bilhandlare nästa gång vill jag lova. Och Louise, om du läser detta: du har så enormt fina bilder på din blogg- jag är inne och kollar där ibland! http://lollosablogg.vox.com/library/posts/2010/02/