lördag, juni 23, 2007

Fängelse

Bussen lämnade kontoret kl 17 och tog oss till okänt mål, vilket visade sig vara högst upp i konferenshuset i Luzern med fantastisk utsikt över Vierwaldstättesee. En aperitif senare uppstod ett fasligt tumult och svartklädda män som såg allmänt hotfulla ut rusade in. Av okänd anledning blev vi alla, ca 200 pers, arresterade.

Fångdräkter delades ut; svart vit randiga heldräkter med passande mössa därtill. Därefter började en vandring genom Luzern. Behöver jag säga att folk tittade låååångt efter oss?

Målet var Luzerns gamla fängelse, omgjort till restaurang/bar/disco. Fängelsematen var mer än bara vatten och bröd. Även baren var öppen och gratis för oss alla, vilket ledde till ett fullsatt dansolv senare på kvällen. Svettigt, men jäkligt kul.

Framåt soluppgången hade jag flytt fängelset och slog igen dörren till vår lägenhet. Fängelsedräkten ligger fortfarande kvar i en hög på golvet. Det känns i mitt huvud att jag var i fängelse igår. Undrar om Paris Hilton har det lika kul som jag hade igår?

Min första J&J fest får ett högt betyg, 5 av 5 möjliga.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Malin i fängelse, det trodde jag aldrig :D Härligt att festen fick sånt toppbetyg!

Anonym sa...

Ja, Vierwaldstättesee är ruskigt. Jag blev ju själv tagen av sjörövare där 1986 och fick liknande kvällsupplevelse med samma effekt dagen efter. En "omild" behandling --men minnesrik och positiv.

Malin Tångefjord Basse sa...

Åsa: ja, jag är inte så laglig som man kan tro... ;)
Faren: de där företagsjippona har tydligen samma tendens.. kom ihåg att du pekade upp på ett berg vid vierwaldstättesee, där ni spenderade kvällen 1986, men hur kunde de egentligen kapa båten och få er ända upp på det berget...? ;)