torsdag, januari 21, 2010

Trygghet

Föräldrar är trygghet. Jag tänker på mina egna. När jag var liten så kunde de allt, visste allt, tog hand om oss barn så att vi fick allt vi behövde. Jag ser den tillfredsställelsen i Oscars blick nu: Nils och jag är de som kan lugna honom, de som ger honom vad han behöver.

Vad man inte vet som barn om sina föräldrar är ju deras bekymmer och problem. Vardagsproblem om ekonomi, risk att mista jobb, jobbiga kollegor osv. Föräldrar försöker sitt bästa för att dölja alla orosmoment för att barnen ska känna sig trygga. Man gör nog det automatiskt. Nu för tiden, som vuxen, vet man att ALLA har sina funderingar och problem: vänner, familj, man, fru, kollegor osv. Det gör alla mer sårbara, givetvis även mänskliga. Det finns ingen som står för den totala tryggheten som föräldrarna gör medan barnen är små. Det gör ju i viss grad livet otryggt, men livet är otryggt i den mån att inga hängslen och livrem i världen kan trygga ens liv.

Jag vill ge Oscar trygghet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det gör du. Vet du varför? För att du finns där för honom. Det är trygghet. Kram från lillasyster som just nu håller på att installera Skype!

Anonym sa...

Så sant som det är sagt kära du! Ja, skype är bra så att jag får se dig snart igen. kraaaaaaam